Vad är Omni Ekonomi?

Omni Ekonomi är en del av den svenska nyhetstjänsten Omni, som specialiserar sig på att sammanställa och summera ekonominyheter. Tjänsten, som är tillgänglig via en mobilapp och på webben, aggregerar innehåll från en mängd olika källor, inklusive svenska och internationella medier, sociala medier, och direkt från pressmeddelanden.

Varje artikel inleds med en kort sammanfattning av Omnis redaktörer och inkluderar sedan länkar till ytterligare läsning och perspektiv från andra nyhetsmedier.

Viktiga aspekter av Omni Ekonomi

 • Aggregering av innehåll
  • Svenska och internationella medier
  • Sociala medier
  • Pressmeddelanden
 • Tillgänglighet
  • Mobilapp
  • Webbplattform
 • Sammanfattningar och perspektiv
  • Redigerade av Omnis redaktörer
  • Länkar till ytterligare läsning

Fakta om Omni Ekonomi

Funktion Beskrivning
Typ av tjänst Nyhetsaggregator
Fokus Ekonominyheter
Plattformar Mobilapp, Webb
Källor Svenska och internationella medier, Sociala medier, Pressmeddelanden
Unik funktion Korta sammanfattningar av nyheter

Ägarskap och Finansiering

Schibsted, en stor mediekoncern, äger Omni Ekonomi och finansierar tjänsten genom annonser. Grundarna Markus Gustafsson och Ian Vännman har spelat en central roll i utvecklingen av tjänsten. Omni Ekonomi är delvis finansierad genom native advertising, vilket innebär att annonser är utformade för att likna redaktionellt innehåll.

Utveckling och Lansering

Utvecklingen av Omni Ekonomi började redan i november 2011, och efter en betatestperiod lanserades tjänsten officiellt i november 2013. Sedan dess har tjänsten genomgått flera förändringar och förbättringar, inklusive en nylansering som en premiumtjänst i juni 2020.

Utmärkelser och Erkännanden

Omni Ekonomi och dess grundare har mottagit flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive nomineringar till Stora journalistpriset och titlar som ”Årets bästa nyhetssajt” av IDG. Dessa erkännanden understryker tjänstens innovation och påverkan inom nyhetsbranschen.

Ekonomiskt Resultat

Trots att Omni Ekonomi har haft en omsättning på cirka 61 miljoner kronor år 2019, rapporterades en förlust på 5 miljoner kronor. Detta pekar på de utmaningar som digitala medieföretag står inför i en snabbt föränderlig medielandskap.

Fokus på Affärsnyheter och Marknadsutveckling

Omni Ekonomi har en egen redaktion som fokuserar på att sammanfatta och analysera nyheter från affärsmedier. Tjänsten bevakar noggrant marknadsutvecklingen och samarbetar med internationella affärsmedier som Financial Times och Bloomberg för att ge användarna tillgång till högkvalitativt innehåll.
Omni Ekonomi erbjuder snabba och insiktsfulla nyheter för den ekonomiintresserade.

Tilläggstjänsten Omni mer

I februari 2022 introducerades Omni mer, en premiumtjänst som erbjuder användarna möjligheten att få tillgång till betalväggar hos internationella medier och fördjupad förståelse för aktuella nyhetshändelser.

Publiceringsplattformen

Omni har utvecklat en egen publiceringsplattform som används av flera andra medier inom Schibsted-koncernen. Detta är en bekräftelse på den tekniska kompetens och innovation som Omni står för.

Anpassad Nyhetsmix och Bevakningar

Användare av Omni Ekonomi kan anpassa sin nyhetsmix efter intresseområden och även ställa in bevakningar på specifika sökord. Detta skapar en personlig och relevant nyhetsupplevelse för varje användare.
Liknande artikel Schablon Ekonomi.

Sammanfattning

Omni Ekonomi erbjuder en unik tjänst för den som vill hålla sig uppdaterad om de senaste ekonominyheterna på ett effektivt och anpassningsbart sätt. Med sin innovativa approach och starka samarbeten med ledande affärsmedier är Omni Ekonomi en ledande spelare i den digitala nyhetsvärlden.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Vad Betyder Ekonomi.